Pijnklachten

Als ervaren fysiotherapeut zijn we gespecialiseerd in het opstellen van een persoonlijk behandelplan voor patiënten met uiteenlopende pijnklachten. Hierbij merken we dat een groot gedeelte van de patiënten onnodig lang rondloopt met aanhoudende gezondheidsklachten. Veel lichamelijke pijnklachten vinden hun oorsprong in de spieren en gewrichten, waardoor we ze vaak kunnen verhelpen met gespecialiseerde en doelgerichte behandelingen. We maken hierbij gebruik van een uitgebreide intake, waarin we uw pijnklachten bespreken. Aan de hand daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Bekijk hieronder de meestvoorkomende pijngebieden en ontdek waarmee we u kunnen helpen of maak direct een afspraak.

Meestvoorkomende pijngebieden

Hoofd en nek

Pijnklachten rondom het hoofd en de nek komen vaak voor en worden veelal veroorzaakt door overbelasting of stress. Denk bijvoorbeeld aan tandenknarsen, hoofdpijn, duizeligheid of een blijvende piep in het oor. Bekijk de mogelijkheden om uw hoofd- of nekklachten te verhelpen.

Rug en schouders

Pijn in de schouders en de boven- of onderrug is een veelvoorkomend probleem en ontstaat vaak door een verkeerde lichaamshouding. Naast doelgerichte behandelingen, bieden we u graag meer informatie en lichamelijke oefeningen om de pijnklachten in uw rug of schouders weg te nemen.

Armen, benen en heup

Pijnklachten in uw ledematen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting door sport. Heupklachten komen daarentegen veelal voor bij zwangere vrouwen. Beide soorten pijn zijn te verhelpen met onze specialistische behandelingen.

Overige klachten?

Heeft u pijnklachten die niet volledig aansluiten bij de bovenstaande pijngebieden? Dan is de kans groot dat we u alsnog kunnen behandelen en u van uw pijnklachten kunnen afhelpen. We merken namelijk bij een groot deel van onze patiënten dat andere artsen zoals een tandarts, KNO-specialist of huisarts geen oorzaak kan vinden voor de aanhoudende klachten. In dat geval is het mogelijk dat u last heeft van een TMD (temporomandibulaire dysfunctie). Dit is een term voor pijnklachten rondom het kaak- en slaapgebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Tandpijn
  • Hoofdpijn
  • Kaakpijn
  • Nekpijn
  • Hals- en nekklachten
  • Aangezichtspijn
  • Duizeligheid
  • Zweverig gevoel

In veel gevallen ligt de oorzaak van bovenstaande problemen in de spieren en gewrichten rondom de kaak. Naast algemene fysiotherapie en manuele therapie, zijn wij dé fysiotherapeut op het gebied van kaakfysiotherapie en helpen we u graag van uw pijnklachten af. Bovendien verzorgen we ook reumazorg.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw pijnklachten of bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0320 410 539 of info@fysiotherapiemiddendeef.nl. We beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u van persoonlijk advies.