Manuele therapie

Met ruim 40 jaar ervaring beschikken we over alle vakkundige kennis op het gebied van manuele therapie. Overbelasting van uw gewrichten of stress zorgen in veel gevallen voor pijnlijke gewrichten, waardoor uw bewegingsvrijheid afneemt. Op basis van onze kennis en kunde onderzoeken en behandelen we klachten aan uw wervelkolom en pijnlijke gewrichten in uw armen en benen. Zo zorgen we ervoor dat uw gewrichten soepeler bewegen en uw spieren sterker worden. Bij Fysiotherapie Middendreef bent u verzekerd van ervaren manueel therapeuten en nog veel meer:

 • Een uitgebreide intake voor een persoonlijk behandelplan
 • Zeer moderne praktijk
 • Ruim 40 jaar ervaring in manuele therapie
 • Geaccrediteerd door het KNGF voor manuele therapie

Heeft u last van uw wervelkolom of gewrichtspijn in uw ledematen? Maak dan een eerste afspraak met onze manueel therapeut voor een uitgebreide intake. Tijdens deze intake bespreken we uw klachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op om uw gewrichtspijn te verhelpen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is onderdeel van algemene fysiotherapie en heeft betrekking op het onderzoek en de behandeling van pijnlijke gewrichten in uw wervelkolom, armen en benen. Binnen manuele therapie kijken we altijd naar de gehele functionaliteit van het lichaam. Dit heeft als gevolg dat we eerder en beter in staat zijn om oorzaken te lokaliseren en doelgerichte behandelingen uit te voeren. Zo ligt de oorzaak van uw gewrichtspijn in veel gevallen niet direct op de plek waar u pijn ervaart. Denk bijvoorbeeld aan een geblokkeerd enkelgewricht, waardoor uw knie in kracht compenseert en overbelast raakt. In zo’n geval stellen we een persoonlijk behandelplan op voor uw enkel, niet uw knie.

Welke klachten behandelt een manueel fysiotherapeut?

Onze manueel fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de volgende gezondheidsklachten:

 • Scheve lichaamshouding
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met stijfheid in de bovenrug
 • Hoge en lage rugklachten met eventuele uitstraling richting de benen
 • Nek- en schouderklachten met eventuele uitstraling richting de armen
 • Duizeligheid tijdens het bewegen van de nek
 • Stabiliteitsproblemen

Stabiliteitsoefeningen

Naast het feit dat stress en overbelasting vaak resulteren in het blokkeren van gewrichten, is het mogelijk dat gewrichten te veel bewegingsruimte hebben. Dit wordt veelal veroorzaakt door zwakke spieren rondom uw gewrichten en zorgt voor stabiliteitsproblemen. Onze manueel therapeut onderzoekt in dat geval uw klachten en voorziet u van persoonlijke stabiliteitsoefeningen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat de desbetreffende spiergroepen aansterken, waardoor uw gewrichten minder bewegingsruimte krijgen. Heeft u last van instabiliteit? Neem dan contact met ons op via 0320 410 539 of maak direct een afspraak met onze deskundige.

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut verhelpt gewrichtsproblematiek in uw wervelkolom, armen en benen door middel van passende behandelingen, instructies, persoonlijk advies en eventuele oefeningen die u eenvoudig thuis uitvoert. Het kraken van gewrichten is een van de bekendste manieren om gewrichtspijn te verhelpen. Hierbij versoepelt de manueel therapeut de gewrichten door op specifieke plekken druk uit te oefenen. Het kraken van gewrichten is volledig pijnvrij en zorgt voor een opgelucht gevoel.

Onze manueel therapeut

Miebel Erens is mede-eigenaar van Fysiotherapie Middendreef en heeft ruim 40 jaar ervaring als fysiotherapeut. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd als manueel fysiotherapeut. Ze heeft meerdere opleidingen en cursussen succesvol afgerond, zoals:

 • Opleiding Fysiotherapie aan de STAFTO te Enschede (1978)
 • Masteropleiding Manuele Therapie aan de SOMT University of Physiotherapy (1990)
 • Post-hbo cursus Orofaciale Fysiotherapie aan de Hogeschool te Utrecht (1999)

Heeft u behoefte aan vrijblijvend persoonlijk advies van Miebel Erens? Neem dan contact op via 032 041 05 39 of info@fysiotherapiemiddendeef.nl.

Vragen? Neem contact op

Heeft u een vraag over manuele therapie of wilt u weten of onze manueel fysiotherapeut uw gezondheidsklachten kan verhelpen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten via 0320 410 539 of info@fysiotherapiemiddendeef.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op en voorzien u van persoonlijk advies.